Sabtu, April 06, 2013

konvo, soon..

assalamualaikum rama2 puteh..
saye ade satu berite seronok nak bagitahu awak..
15 may ni saye akan konvo..
yay fo me !

and you know what, i'll be the first person..
okay..tu bukan idea yang baek.

saye sangat takut..
huh !
macam mane kalo tetibe saye tersembam ke, terpeleot ke?
naya naya..
haha..
okay, saye akan berada di sesi petang..
how bout him?
dia mesti lah sesi pagi..
oh, lega..
kalo saye ter-jumpe dia, serius saye tak tahu nak buat muke ape..
saye takut ternangis je..
sumpah rindu dia..
SANGAT !
haha, kuatkan semangat fatihah.

okay, lupe nak bagitahu..
saye asyek mimpi dia je..
and terbaru, saye mimpi dia datang rumah and i just staring at him..
he was like..nah, i'm busy right now my dear..
bangun2 je nangis..
ape lah perempuan sangat awak ni fatihah?haha
haa..satu lagi mimpi..ni paling best..
best lah kot bagi saye..hehe
saye mimpi awak datang meminang saye.
okay, saye tahu bende tu takkan terjadi.
takpe lah, jangan halang saye berangan.
cepuk kang !
haha

pengganti?
not now, and maybe some 10 years more.
dia belum terkeluar lagi dari hati ni..haha

okay lah rama2 puteh. nanti saye jumpe awak lagi ek.
salam my dear.
ilaliqa'..

Khamis, Mac 21, 2013

samarahan, sarawak - machang, kelantan

asslamualaikum..
hai rama-rama puteh..
saye sedih lah..
kami yang dah sangat2 jauh, kini bertambah jauh..
dulu terpisah oleh jarak hati, sekarang terpisah oleh jarak tempat..

jauhnye awak kesane..
hati ni terasa berbolak-balik menahan rase tu..
mengharapkan sesuatu yang tak pasti..
mak cakap "along, jangan lah tunggu sesuatu yang tak pasti, nanti merana diri.."
tapi hati saye tak mampu melupakan..
jahat betul hati ni..
hari2 saye berdoa agar saye mampu meneruskan hidup tanpe bayang2 awak..
hari2 saye berdoa agar awak bertemu jodoh yang baik..
tapi ikhlas ke saye?
in shaa Allah saye ikhlas kalau awak bahagia..
setepek je kena sound dengan kawan..
"buang2 lah mesej dia, gambar dia, kenangan dia..kate nak redha, pasrah.."
haha kantoi disitu mereka check handphone saye..kureng asem.
ape tidak nye, handphone saye macam handphone public dah..
semua boleh gune..
haha senyum sumbing saje lah labu..

mimpi..
semalam saye mimpi saye dapat rayuan untuk finance, tapi kat kota bharu..
haha..sampai ke mimpi awak bawak ye fatihah..
ngok ngek..
"mimpi dapat kat samarahan ke fatihah??"
dush ! soalan mengancam jiwe dan rage betul mereka bertanye..
buat muke toye je lah..

cukup 2tahun setengah duk kat kelantan ni saye nak pi check darah..
konfem gula dalam darah naek..
haha..
sabau je lah...

saye rindu KPTM..
haha, tetibe !
kate ke je lah rindu kenangan..hampeh -.-'
okay lah, tak tahu dah nak mengarut ape lagi..
yang selebihnye saye simpan dalam hati je supaya takde yang makan hari ulam jantung.
tata rama2 puteh..
assalamualaikum..

UiTM Samarahan
versus

UiTM Machang

Jumaat, Mac 08, 2013

kini junior..


assalamualaikum..
me now in Machang..
why i'm here???

sambung belajar lah sayang..
hari ni genap seminggu saye kat sini..

kat sini jadi stress sangat..haha.
kenapa?

sebab kat sini payah nak dapat transport..
cam kat KL..jalan kedek2 sikit dah dapat teksi, jalan kedek2 sikit dapat LRT.
kat sini apa hado? teksi susah, van uitm a.k.a tenggiling pun payah..
kecek kelate pulop..
dop pehe.. -.-'
tapi semua tu mengajar saye untuk lebih berdikari..
jangan nak jadi manje sangat !

boyfriend..
kawan2 saye cakap kalau nak cari boyfriend kena cari time belajaq ni..
kang kerja, memang harapan..
masalahnye ceq tak mau..hati pun tak terubat lagi.
tapi ade ke orang nak kat awak fatihah oi?????!!!! hahaha harapan je..
okay, for now no flirting2 ye fatihah.
ingat, awak nak jadi lecturer tau..LECTURER !!

hoping you were here..
almost 5months dah kite clash, but me still hoping for that silver lining..camno?
haha..
kawan2 duk bertanye, saye still tunggu dia lagi??
haha what to do, hati keras..
"takkan lah sepanjang awak kerja, takde yang masuk line? "
cepumasnye soalan hang, kawan..
dia bertanye macam tak kenal je sape fatihah aidir kan..haha.
i'm not ready yet for any commitment..
soon, in shaa Allah kalau ade jodoh.
but, me still pray a goodness for 'you'..

sekarang saye camne ek?
alhamdulillah..kat sini kawan2 saye semua baek2..
remind me to my very best friends..
shaqila, syamin n azfa..
miss all of you..

okay, enough for now..
nanti saye free saye singgah lagi ye rama-rama puteh..
tata, assalamualaikum..

miss our moments..

Selasa, Januari 15, 2013

rindu..

assalamualaikum rama-rama puteh..
saye semakin cepat rindukan awak..:)
rindu??
seperti ade isi tersirat didalam perkataan rindu tu..
haha..
betul ke rindukan blog ni?
haha semestinye..
blog ni je tempat saye boleh berbicara tanpa menyakiti hatinye..
haish, cakap dengan blog macam cakap dengan orang je gayenye si fatihah ni..
meroyan nau budak ni..

rindu..
menurut kamus dewan bahasa dan pustakaqBersinonim dengan kepingin, kangen, teringin berjumpa..
menurut kamus Longman :perasaan sedih kerana seseorang yang dicintai tiada disisi..;to feel sad because someone you love is not with you"
menurut pandangan ahli falsafah saye : rindu itu satu perasaan yang telah Allah ciptakan untuk kita sentiasa mengingati, menyebut serta dekat padanya..rindu juga boleh diadaptasikan bukan hanya pada Allah, tapi juga pada Rasulullah dan juga manusia seperti contoh ibu atau keluaraga atau insan yang disayangi dan dicintai..

kalau ditaip saje perkataan rindu pada encik serba tahu iaitu encik GOOGLE, bermacam macam definisi serta pandangan yang keluar..
tapi saye lebih senang menggunakan pandangan yang arif tentang sifat rindu ni..
belum tentu pandangan saye tentang rindu itu benar belaka..
ye, memang tak salah serta dipersalahkan lagi kalau saye mengemukakan segala pandangan serta kata disini, sebab blog saye..sukahati saje..

jap jap fatihah..
awak ni tengah mengarut ape hah?
sampai berkamus2 bagai..dah, back to main story..
ape yang awak nak cakap sebenar nye tentang rindu..

"tergeliat sebentar hati aku saat merindukan insan yang pernah menjadi sebahagian dari hidup aku..
lemah hati aku pabila aku tahu, sukar untuk aku memohon kemaafan dari nye..
kadang aku terase aku lemah sangat, sehingge memerlukan insan untuk menompang beban yang tersarat di dada.. masih segar diingatan saat insan itu membuang aku dari hidupnye..
kata-kataku tidak lebih dari hanya ingin membawa dia ke arah yang benar, tidak sesekali aku ingin melukakan hati tuanya itu..
aku sedar aku bukan lah sebaik atau semulia orang yang diangkat olehmu, tapi aku juga punya perasaan untuk merase setiap titisan kasih sayang darimu yang tak pernah diusung kepadaku..
ya, benar..aku ini tidak punya apa, tidak punya harta seperti mu..tidak punya ilmu sepertimu, juga tidak punya hati sepertimi..
tapi ingin benar aku merasa tiupan belas mu terhadap diriku..
aku tidak pernah meminta harta mu yang bukan milikku, aku tidak pernah minta harga perhatian mu terhadapku..yang aku pinta cume segelas sayang mu saat aku kedahagaan..
mungkin sukar bagi mu untuk memenuhi hasrat ini, tapi percaya lah, tiada sezarah pun benciku terhadapmu..
titipan doa agar syurga untukmu sentiasa menghiasi bibirku.."

"insan ini pernah membuat aku merasa kecintaan terhadap manusia, mungkin juga mengajar aku erti rindu yang tak bertepian..
masih disitu cintaku, masih disitu rinduku, masih disitu sayangku..
tidak pernah berkurang hatta sekelumit..
dibibir bisa saja aku berbicara tentang perasaan itu sudah lenyap dihati..
tapi dihati..aku hanya mampu tersenyum saat nama nya meniti dimata ini..
masih aku mengangati saat dia meminjamkan bahunya kepada insan lain untuk mengadu, tapi tidak padaku..
saat dia lebih melihat kesedihan dan kesakitan dihati insan lain, tapi tidak padaku..
bisa saja itu menjadi salahku kerana aku tak mampu melontarkan rasa kepedihan itu ke riak ku..
bisa saja itu menjadi salahku kerana aku tak mampu menyedarkan mu aku lebih memerlukan bahu mu..
aku ini seperti pelakon opera, menyembunyikan rasa sakitku dibelakang topeng bedak putih yang menyelimuti mukaku..
mungkin juga ego ku setinggi gunung everest sehingga mampu mencapai langit..
aku telah terdidik jiwaku dengan hal itu..
tidak membebankan orang disekelilingku dengan airmataku..
aku berpura aku kuat, aku tabah, tapi terkadang aku mahu kamu datng kepadaku dan mengatakan 'aku tahu kamu sedang bersedih.'..
maafkan aku kerana tidak menghargai mu, maafkan aku kerana aku tak mampu membuat cintamu untukku.."

awak mengarut lagi fatihah?
sape nak bace semua tu..panjang berjela..
nyampoh..haha. okay done with those ridiculous story.. cheer up.. -.-v

rasa teruk?
tiada manusia yang Allah ciptakan masalah yang tidak tertanggung olehnye..
tiada manusia yang teruk melainkan dirinya yang membawa dirinya sendiri ke arah itu..
selagi awak tak masuk penjara, tak dapat makan free dalam Hotel Penor, hotel bertaraf 14 bintang tu, jangan mengada-ngada nak kata diri tu teruk..

tinggalkan orang yang sayangkan awak, untuk orang yang awak sayang?
mungkin itu yang terbaik jika itu mampu mengukirkan kebahagiaan pada diri awak..
tapi ketahuilah, orang yang sayangkan awak akan sentiase mendoakan kebahagiaan awak..
mungkin awak pernah dengar kata2 ni.. 'try to love what you have, even you try to have what you love..'
tapi kalau hati terseksa jangan dipaksa..
mengadulah pada Allah, sesungguhnya dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui..

merindui itu mampu mematikan jiwa jika terlalu dirajakan..


p/s :: saya rindukan dia, rindukan kenangan..:(

Khamis, Januari 03, 2013

tumpang lalu..~~~~~

fuhhh ! fuhh !
berabuk nau blog beliau ni..



assalamualaikum..
hye, my blog..rindu nak mengarut, haha.
okay, mane saye pergi sampai 6bulan tak hupdate blog ni?
saye tak pergi mane2 pun, cume tahap kerajinan enggak ada dong..hehe.
ape ek yang berlaku pada saye selama 6bulan ni?
macam2 lah wahai blog..
saye pun tak tahu lah nak tension ke tak..haha nak tension pun boleh pilih ke nak tak nak? haish fatihah, fatihah..meroyan nau awak ni..

dua tahun..
berakhir sudah..
kini tinggal kenangan..
mampu ke tak saye jalani hidup dengan kenangan?
in shaa Allah, saye mampu selagi saye tahu saye ade tempat mengadu, tempat bergantung, tempat berpijak.. Allah..
memang perit, tapi saye pasti andai sudah tertulis jodoh, ke gunung everest pun bertemu jua..
salah sape? salah diri sendiri..haha. 
ego tinggi nau..bak gunung everest katenye.
menyusuri lembah kenangan memang sangat menyakitkan..
hattoiyainyepong..
awak nak gi KL pun sakit..sangat..
naek bas pun terbayang2 kenangan..
yang saye mampu, memejamkan mate..tapi kenangan menari2 di benak fikiran..
pergi pulak tempat yang penuh ngan kenangan..pandang kiri nampak dia, pandang kanan nampak dia..
pak guard pun tanye dia???? rase nak cepuk je pak guard tu..
tapi macam mane pulak reaksi saye time tu?
seperti biase..cool, rilex...
penipu yang berjaye bak kate dia..
okay, enough talking bout him..
TERIMA KENYATAAN..

kerja macam mane pulek?
haha, penganggur terhormat sekarang.
mencari hobi baru untuk menyebokkan diri dan melupakan dia sejenak..
kalau dia mampu bahagia, gembire, dan berdiri..kenapa saye tak cube..ye dak?
good luck !
hobi ape yang saye cari? memasak dan menambahkan berat badan.. yay for me ! haha
tiap2 kali pun  hobi tu jugak fatihah oiiiii!!!!!!
oh, kerja..come to mama, come to mama ~~~~~~
pemalas !

maaf wahai makcik !
saye tak bersedia lagi..
nak jadi LECTURER dulu..
hati saye pun tertutup lagi..
jadi, dari makcik terus menanam harapan, lebih baek saye matikan awal2..
alhamdulillah, terlepas jugak saye dari harapan makcik..

okay ! saye telah merekacipta resepi cake sendiri.. yay !
satu kemajuan nampaknye..
berletior je dari tadi..haha.
okay, abeh sudah..
terimakasih blog sebab sudi dengar cerite basi saye.. =)

i never stop loving you..but i learn to live without you..

p/s : adam hawa dah nak abeh..=(

Rabu, Julai 18, 2012

saat yang dinantikan setiap wanita..:)






bergetar jiwe saat melihat Irma Hasmi selamat diijabkabulkan..
barakallah hulakuma wa baraka ala'ik..

Selasa, April 24, 2012

merepek + merapu + mengarut

okay, rame-rame ni saje je nak menyebok..
cantek kan? :)

oh my blog..
maaf kerana sudah lame tidak menjenguk anda..
tuan mu ini sebok mengalahkan PM..
dah lame tak membebel kat sini rase cam tak tahu nak bising pasal ape..

oh, now saye kat Melaka..buat short sem..
siyes penat tahap gaban.
tapi takpe lah kan..
berkorban untuk mase depan..tak salah pun fatihah..
jangan nak merungut sangat..

to my mom..
along rindu sangat kat mek..
haish, camne lah nak duk jauh2 nanti..
kerja jauh2..
nanti kawen  nak kena ikut suami pulek..
mau melalak empat hari empat malam tak berenti..
redha jelah wahai " bakal pemimpin hidupku ".. =p

to my sayang..
awak dah laen sekarang..
tapi takpe lah..
yang saye tahu, awak je yang saye sayang..
mungkin mase kite tak same cam dulu..
masing-masing busy ngan kerja..
saye doakan supaya awak sentiase dapat yang terbaek dalam hidup awak..
I HEART YOU.. <3

haaa.. ni nak cite ni.. ( tangan ala2 mak joyah sikit )
ade lah satu hamba Allah ni kan ( saye lah tu =p ), order lah air horlick..
okay, abang yang buat air horlick tu wat lah kan air horlick..
panas2 punye, lepas tu letak dalam cawan pelastik..diulang..PELASTIK dan sangat lah lembek cawan tu..
hamba Allah ni pun amek lah ais letak dalam cawan tu..
pastu dia pun ngan yakin plus kondifen nak pegang lah cawan tu..
tetibe pulek cawan tu mengecut..berdebar maks ~
dan berlaku lah kejadian tumpah menumpah air horlick di meja cashier tersebut..
maluuu ~
dan sekarang saye ade name baru..dan name tu di bagi oleh abang yang buat air tu..
HO HO HO HORLICK ~
cantek sangat -.-







p/s : saye suke keindahan alam.. :)